English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Klatovský organizační tým omlazen

Zařazeno : MMCR1302

Karel Špaček, 24.01.2013 17:14
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 5921x


Ač do startu letošní Historic Vltava Rallye i Rallye Šumava Klatovy chybí ještě téměř tři měsíce, v Pošumavském auto moto klubu se neustále pilně pracuje, proběhly v něm navíc důležité organizační změny.
Klatovský organizační tým omlazen
Klatovský organizační tým omlazen

Duben 2012 znamenal pro klatovské organizátory velkou zátěž, konal se totiž další ročník hned dvou slavných českých soutěží, jedoucích se souběžně. Historic Vltava Rallye i Rallye Šumava Klatovy nicméně proběhly velmi úspěšně a zapsaly se do historie obou podniků zlatým písmem. U ´Vltavy´ i ´Šumavy´ se jednalo o jeden z nejlepších ročníků nového tisíciletí, což ale zároveň představuje velký závazek pro novou sezónu. Úkol v podobě zopakování úspěchu bude o to obtížnější, že organizační tým opustil jeho dlouholetý předseda, Pavel Babka. „Roky nejdou zastavit, a tak jsem se rozhodl dopřát si již od pořádání soutěží odpočinek,“ nechal se slyšet tento držitel Zlaté spony FAS Autoklubu České republiky.

Připomeňme, že Pavel Babka byl duší pořadatelství Rallye Šumava již od sedmdesátých let, a je jeho velkou zásluhou, že se klatovské soutěže objevily v kalendáři mnoha významných seriálů. Máme stále v paměti, jak se v roce 1998 po šumavských cestičkách proháněly hvězdy mistrovství Německa s prvními vozy WRC, které byly k vidění na českém území. V roce 2006 pro změnu ovládli výsledkovou listinu pro změnu účastníci rakouského národního šampionátu, dlouhé roky byla Rallye Šumava zapsána také do kalendáře mezinárodních seriálů Alpe Adria Cup, Mitropa Cup či mistrovství Evropy, které zejména na konci dvacátého století znamenaly silnou účast velice zajímavých vozů i jezdců. Ti jezdili do Klatov nejčastěji od západu, v roce 1985 se pro změnu v Klatovech ukázalo také neobvyklé startovní pole šampionátu východního bloku.

„A to se bavíme jen o Šumavě, velké diplomatické a organizační úsilí pana Babky dalo vzniknout ale také fenoménu v našich podmínkách nevídanému, více jak dvaceti ročníkům samostatné soutěže historických vozů, která má dnes v Evropě mimořádně dobrý zvuk – tedy Historic Vltava Rallye.“ To už byla slova ředitele a nově i předsedy organizačního výboru klatovských soutěží, Jiřího Valenty, který pokračuje: „Chtěl bych jménem svým, jménem organizačního týmu, ale věřím, že také jménem široké veřejnosti panu Babkovi upřímně poděkovat za velké množství kvalitní práce, kterou v rámci organizačního týmu klatovských rallye za ta dlouhá léta vykonal. Naším cílem bude na mnohé z této práce navázat a i proto doufáme, že na nás pan Babka nezanevře a i v dalších letech nám pomůže třeba právě při přesvědčování zahraničních posádek k účasti na našem podniku.“ Novopečený předseda Pošumavského auto moto klubu v AČR Klatovy, tedy Jiří Valenta, zůstává i v současné složité době optimistou a se svým organizačním výborem už teď chystá dubnové 22. Historic Vltava Rallye a 48. Rallye Šumava Klatovy 2013, o jejichž přípravách budeme průběžně dále informovat.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Šumavský debut Ondřeje Bisahy

26.04.2013 17:49

Seriál Jakub Hofbauer, Česká rally

Více souvisejících článků! Více souvisejících článků!

Racing-Mania.cz

V Klatovech už jsou všichni favorité

18.04.2013 18:21

Článek Karel Špaček, Česká rally

Racing-Mania.cz

Návrat z pauzy

18.04.2013 18:17

Článek Vlastimil Dědic jun., Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/M-Sport testuje novou Fiestu WRC na Monte Carlo [VIDEO]

/ Další video...